NIEUWS 2016:

24 December 2016

Het jaar 2016 in vogelvlucht:

Tot mijn grote schrik (natuurlijk wist ik dit wel) zie ik dat ik in 2016 slechts 1 update heb gegeven. Dit was nota bene ook al op 4 januari, dus er zit bijna 1 jaar tussen mijn vorige verslag en dit.
Daarom heb ik er maar de titel “Het jaar 2016 in vogelvlucht boven geschreven.
Dit verslag bestaat uit veel foto’s van 2016, aangevuld met (niet al te veel) tekst.

Tijdens lange wandelingen kreeg ik in 2015 steeds vaker last van krampen in mijn linker been. Dit bleek te worden veroorzaakt door onderhuidse spataderen. Omdat we  in het najaar van 2015 natuurlijk weer veel verbouwd hebben, was er geen tijd voor een operatie, dus hadden we dit gepland voor begin januari, meteen na de eerste drukke seizoensweken.  Gelukkig is dit hier in Oostenrijk met de artsen goed af te stemmen.
Alles is goed verlopen, dus kon ik alweer snel genoeg skiën en wandelen.

Wat betreft de sneeuw kwam het wintersportseizoen langzaam op gang. De sneeuwkwaliteit met de kerst- en Nieuwjaar week was dramatisch. Het was misschien een troost, dat de sneeuwsituatie in alle wintersportgebieden in Europa slecht was. Vele skigebieden waren niet eens geopend.
Door het gebrek aan neerslag was het zelfs zo droog, dat werd gewaarschuwd met het afsteken van vuurwerk met Nieuwjaar.

Het duurde tot half januari totdat het echt volop winter werd.
Vanaf deze tijd was het perfect ski-weer, met op tijd verse sneeuw en veel zon.

Zoals elk jaar kwamen ook deze winter weer veel vrienden en bekenden hun skivakantie bij ons doorbrengen.
Sommige kwamen voor het eerst met de trein en bus en kwamen dus te voet bij ons aanzetten.

In het jaar 2016 is er wetgeving gekomen op het gebied van het verlenen van diensten, die ons hebben doen besluiten om te stoppen met het verkopen van drankjes. Ons barretje moest eruit.
Om dit niet ten koste te laten gaan van de gezelligheid, hebben we gekozen voor een oplossing, waarbij de “gezellige” ruimte blijft, maar vanaf zomer 2016 moeten de gasten zelf voor hun drankjes zorgen.

Daarom zijn meteen na het winterseizoen begonnen met het slopen van een gedeelte van onze “Stube”.

Tussendoor zijn we echter ook nog even in Nederland geweest.
Trudy had voor haar 50e verjaardag (vorig jaar) van de vriendenclub een geweldig verjaardagscadeau gekregen: Een compleet verzorgd weekend naar Nederland, samen met alle vrienden.
We konden zelf de datum aangeven en dat is begin april geworden.
We zijn naar Nederland gevlogen, waar we in Eindhoven afgehaald werden door een van de vrienden.

Er was een samenkomst bij de kerk in Aarle-Rixtel. Vanuit hier vertrokken we per fiets (voor ons waren er natuurlijk 2 geregeld) naar een Jeugdherberg in Mariahout.
We sliepen daar 2 nachten in slaapzalen op stapelbedden: meisjes bij de meisjes en jongens bij de jongens.

Maar goed ook, want in de zaal naast ons waren ’s morgens de kippen al vroeg op!

De vrienden hadden voor het hele weekend een programma in elkaar gezet: een fietstocht naar Bakel (met onderweg een stop bij Trudy´s moeder, die ook in het complot zat), daarna boogschieten in Lieshout, waar ik (met het nodige geluk) me nog tot koning schoot.  Verder was er nog een leuke quiz georganiseerd, een kookmiddag gedaan en zelfs op zondagmorgen werd er gesport!

Het was een geweldig cadeau, een mooier cadeau hadden ze Trudy niet kunnen geven.
Aan het einde van het weekend werd besloten, om 1 keer per jaar een “vriendenweekend” te organiseren, afwisselend in Nederland en Oostenrijk. De eerstvolgende keer, in September 2017, komen ze allemaal naar Lofer.

Bij thuiskomst konden we meteen weer verder met het verbouwen van de “Stube”.

Hier staan nu 2 grote koelkasten zodat iedereen er zelf hun eigen drank erin kan leggen. Het bargedeelte is vervangen door 2 hangtafels. Natuurlijk zal het even wennen zijn voor de gasten, maar we hopen dat de gezelligheid is gebleven.

Een bijkomend voordeel voor ons is dat we nu niet meer “verplicht”  zijn om altijd zelf aanwezig te zijn. In een week met gezellige Nederlanders of vrienden en kennissen zijn we er natuurlijk wel altijd bij. Maar sommige dagen of weken, zeker als er geen bekende gasten waren of slechts een paar Duitsers, Polen of andere buitenlandse gasten, voelde dat toch echt wel als een verplichting.

De eerste zomergasten, die we elk jaar mogen verwelkomen, zijn vaste gasten. Het voordeel van een vakantie bij ons in de maand mei, is dat je vaak nog volop kunt genieten van winterse landschappen in zomerse temperaturen. Ook dit jaar hadden we in mei veel zon, maar op de Lofer Alm kon nog gesleed worden, dat is natuurlijk geweldig om te zien.

Begin juni zijn we bij vrienden in Cochem op bezoek geweest. Deze vrienden zijn ook vanuit Aarle-Rixtel vertrokken en hebben in Cochem nu een gezellig kroegje. Zij komen elk jaar wel minstens 1 keer bij ons en nu hadden we eindelijk even tijd om hen op te zoeken.

Natuurlijk hadden we de E-bikes bij, dit om uit te proberen.

We hebben heerlijk gefietst in Cochem. Het voordeel van E-mountainbikes: geen berg is meer te hoog of te steil. Nu kom je met Trudy op de fiets nog eens daar, waar je zonder elektrische ondersteuning niet komt.

We hebben deze E-bikes aangeschaft, om ze onze gasten tegen een kleine huurprijs aan te bieden in Lofer. Met deze E-bikes kunnen de gasten nog meer genieten van de mooie natuur van Lofer.

We hadden mooi weer en genoten van een paar dagen rust.

Nu de kinderen groter zijn, wordt het voor ons steeds gemakkelijker om tussendoor een paar dagen samen weg te gaan.

Intussen was het 12 mei, en op deze datum hebben we een traditie in ere te houden: Sinds Wendy’s transplantatie gaan we op deze datum altijd gezamenlijk 5 bollen ijs eten.
Inmiddels in het alweer 11 jaar geleden. Het gaat geweldig met Wendy en haar donorlever.

Zoals gezegd is mei bij ons een mooie vakantiemaand. Met nog volop sneeuw en zomerse temperaturen zijn bergwandelingen in deze tijd natuurlijk prachtig. Echt hoog de bergen ingaan, gaat dan nog niet (is niet altijd veilig als er nog te veel sneeuw ligt), maar we proberen toch altijd zoveel mogelijk voor voldoende uitdaging te zorgen.

Ook Trudy’s moeder komt elk jaar in mei naar ons. Ze rijdt dan altijd mee met “vaste” gasten, zodat ze kan genieten in het voorjaar van Lofer.

Voordat het echt drukke zomerseizoen begint, hebben we zelf voldoende tijd gehad, om diverse fietsroutes uit te stippelen. Zoals eerder gezegd hebben we, samen met een paar andere verhuurders, een aantal E-bikes aangeschaft, om die aan gasten te kunnen verhuren.

Om dit aanbod nog aantrekkelijker te maken, heb ik intussen ongeveer 50 tochten uitgestippeld en in combinatie met de gekochte GPS-apparatuur, zijn deze tochten ook gemakkelijk door de gasten te fietsen.

Ook ben ik afgelopen seizoen begonnen met het organiseren van gezamenlijke mountainbike-toeren.
Om met meerdere gasten te kunnen fietsen, wisselen we samen met medeverhuurders fietsen onder elkaar uit.  Dit is natuurlijk wederzijds.

Natuurlijk wordt er ook onderweg een pitstop gemaakt, om de innerlijke mens te versterken.

Tijdens de stops probeer ik dan vaak iets te vertellen over de omgeving of andere interessante informatie te geven. Deze mountainbike-toeren zijn een aanvulling op ons sportief aanbod en ik denk dat het bij de meeste gasten in zeer goede aarde is gevallen.

Naast de mountainbike-toeren, blijven natuurlijk ook de geleide wandeltochten erg in trek bij de gasten. Op de maandag probeer ik altijd een tocht uit te stippelen, waar complete gezinnen aan kunnen deelnemen.

De donderdag blijft gereserveerd voor de zwaardere bergtochten, waar vaak de sportievelingen zonder schrik hun hartje op kunnen halen.

En toen werd het einde augustus en hadden we onze eigen vakantie gepland.
Onze jeugd wil nog steeds mee op vakantie.
Dit jaar stond het Gardameer op het programma.

De kinderen hebben natuurlijk wel andere ideeën van vakantie. Hun ideale vakantie bestaat uit: uitslapen, daarna naar het zwembad of meer, eten en ’s avonds (en ’s nachts) stappen.

Wij daarentegen gingen ’s morgens vaak fietsen tot in de middag, daarna wat lezen (al dan niet in het zwembad) en ’s avonds een wandeling maken of in het dorp op een terrasje zitten.
We vinden het heerlijk, dat de kinderen nog meegaan. Sanne en Tom zijn gewoon 2 weken mee geweest, terwijl Wendy samen met een vriendin de laatste week is gekomen.
Ze zijn met de trein naar het Gardameer gekomen en met ons mee terug gereden.

Als je bij het Gardameer bent, huur je natuurlijk ook een keer een bootje.

Captain Tom (inmiddels een 17 jarige) heeft genoten bij het besturen van de boot.
De dames hadden volop lol achter de boot, hangend in een rubberband.

Hij zal altijd de jongste blijven, maar intussen is hij ook voortaan de grootste van het gezin.

 

 

Eenmaal thuis, stonden vrijwel meteen de eerste gasten weer op de stoep.

In september heeft zich een leuke club van terugkerende gasten gevormd. Allemaal verschillende stellen, die tot een soort van vriendengroep zijn geworden. De meesten hebben ook voor het komende seizoen weer gereserveerd.
Dit zijn voor ons 2 hele leuke en fijne laatste weken van het zomerseizoen.

Ook Sanne is intussen jarig geweest en is 18 geworden. Ook wist ze het voor elkaar te krijgen, om precies op haar verjaardag te slagen voor haar rijbewijs. Het was die dag dus dubbel feest!

Ook Wendy is intussen geslaagd voor haar rijbewijs. Ook voor Wendy een bijzonder knappe prestatie. Daar waar Sanne voor zowel theorie als praktijk de eerste keer geslaagd is, had Wendy 2 pogingen nodig voor haar theorie. Maar ook voor haar praktijkexamen slaagde ze de eerste keer.

Beide dames zijn nu trotse eigenaar van een schitterende auto. Dit met hulp van de opa en oma’s, die zich aangediend hebben als erg joviale sponsoren.

Afgelopen najaar stonden verschillende bezoekjes aan Nederland op de planning. We zitten in een fase, waarin vele vrienden iets te vieren hebben, hetzij een 50ste verjaardag, een zilveren huwelijksfeest of iets anders.
Het eerste bezoekje aan Nederland na de zomer was al meteen eind september. Goede vrienden uit Assendelft waren 25 jaar getrouwd en hadden ons uitgenodigd voor hun feest, samen met andere vrienden uit Nederland.

We hebben hier maar meteen een paar dagen van gemaakt, waarbij we gebruik mochten maken van de gastvrijheid van Kees en Marianne. Nogmaals super bedankt hiervoor.
We zijn met hen ook een dagje Amsterdam in geweest.

Toevallig was dit precies de dag, dat wij 30 jaar geleden zijn getrouwd. Nog een beetje feest!

Terug in Lofer moesten we ons meteen weer klaarmaken voor het volgende uitstapje.
Eind september hebben we altijd ons familieweekend. Een weekendje in Duitsland (halverwege Nederland en Oostenrijk) met mijn ouders, mijn zus met partner en alle kleinkinderen.
Helaas heb ik hiervan geen foto’s, maar het was weer een leuk weekend met heerlijk weer.

Nadat we terug waren van deze uitstapjes naar Nederland en Duitsland, stond de volgde verbouwing voor de deur.

Afgelopen zomer hebben we besloten te stoppen met de glaswinkel.
Ten eerste: omdat we met de openingstijden altijd teveel gebonden waren. Ik ben zoveel met de gasten met wandel en fietstochten, dat er voor mij weinig tijd overbleef voor de winkel.
Meestal zat Trudy er de laatste jaren. Dan kwam ik ’s middags of ’s avonds thuis en moest ik nog bestellingen maken.
Ten tweede: het was altijd mijn hobby. Maar ook door een gebrek aan tijd, werd het steeds vaker een verplichting. Ik had er niet veel zin meer in. Trudy deed dan wel de winkel, ik moest de opdrachtjes altijd in korte tijd maken.

Wat we met de ruimte gingen doen, was wel meteen duidelijk: een appartementje erbij.

Het plan is eigenlijk geboren in de zomer en nu hebben we appartement 11 klaar.
Maar het was toch nog een hele verbouwing. Hieronder enkele foto’s.

 

En tussendoor hebben we ook nog even onze eigen slaapkamer veranderd.
Hier hebben we een inloopkast gemaakt dmv een scheidingswand in de kamer. Tevens alle wanden opnieuw getext  en de plinten (eindelijk) op de vloer gemaakt. Even een paar dagen tussendoor.

En dan snel weer verder met de “echte” verbouwing.

Omdat in de winkel geen riolering van goede afmeting aanwezig was, moest deze ook worden aangelegd.
Via de achterkant aansluiten op de eigen riolering was geen optie, omdat onze kelder ertussen zit en langs het huis ligt de parkeerplaats van asfalt. Hier wilde ik ook niet gaan breken, dus de enige mogelijk die overbleef was via de voorzijde naar de gemeentelijke aansluiting.
Na toestemming van de gemeente kon het zo worden aangelegd.

Een sleuf graven in Brabant, met die fijne zandgrond, is zo gebeurd. In Oostenrijk bestaat de grond echter puur uit rotsen en stenen. Het hield dus wel wat in om de aansluiting voor elkaar te krijgen. Zeker omdat het grondverzetbedrijf liet weten, geen machinist vrij te hebben voor de kleine graafmachine.
Gelukkig kwam de ervaring uit een vorig leven weer goed van pas.

 

Ook binnen moest de vloer worden opengebroken voor de nieuwe rioolaansluitingen.

En, zoals altijd, werkt Trudy altijd mee en schuwt ze het zware werk niet……..
totdat er een balk op haar vinger valt.

Als gevolg hiervan heeft ze nu nog maar 9 nagels. De nagel is er helemaal af, maar volgens de huisarts zie je er over een paar jaar niets meer van.
Misschien is ze nu iets goedkoper uit als ze naar de nagelstyliste gaat!!

Het volgende uitstapje was alweer begin Oktober.
Goede vrienden uit Aarle-Rixtel waren 25 jaar getrouwd en hier moesten we natuurlijk ook bij zijn.
We hebben deze dagen meteen gebruikt om met opa en de oma´s een leuk dagje Den Bosch te doen, met alles erop en eraan. Zo vaak zijn we niet in de gelegenheid iets voor hen te doen en zij staan altijd maar klaar.

Na een geweldig feest van Erick en Christel maar snel weer naar huis, er wacht ons nog veel werk en……….

Trudy had haar volgende reisje naar Nederland alweer gepland. Rond haar verjaardag in November hadden we 2 feestjes in Nederland, maar met een tussentijd van een week. Omdat er toch nog gewerkt moest worden, heb ik besloten 1 feestje te laten schieten (sorry Olga). Trudy is alleen met de trein afgereisd naar Nederland, deze keer voor 10 dagen.

Midden in dit reisje zat haar verjaardag, zodat Trudy in Nederland was op haar verjaardag.
Haar vriendinnen hadden voor haar een leuke meidenavond geregeld, dus heeft ze echt een fijne verjaardag gehad. Waarschijnlijk veel leuker als in Lofer, waar we gewoon aan het werk zouden zijn.

Ik ben toen op vrijdag ingevlogen voor  het 25-jarig huwelijksfeest van Frank en Petra.  Toevallig hadden we voor dezelfde avond ook nog een uitnodiging gekregen voor een feest van Jan en Mieke, waar we helaas dus maar even zijn geweest.

Na al dit feestgedruis snel veel verder met werken!!

Naast het realiseren van het nieuwe appartement, hebben we meerdere dingen van ons lijstje af kunnen strepen.
De verwarmingsruimte hebben we schoongemaakt, getext en buizen geisoleerd.

De zolderruimte hebben we opgeruimd en voorzien van een laminaatbodem (de oude laminaat, afkomstig uit de winkel)…..en zo nog meer kleine dingen.

Op 3 december hebben we zelfs sinterklaasavond gevierd. In Oostenrijk wordt kerstavond gevierd, maar omdat wij dan altijd gasten hebben, vieren wij sinds enkele jaren weer sinterklaasavond.
Alle kinderen hebben sinds een tijd verkering (ik weet eigenlijk helemaal niet of ik dat woord nog mag gebruiken) en voor de eerste keer waren ze er allemaal bij.
Een bank vol jeugd.

De laatste week moesten we ons huis nog versieren voor kerst. Met een groot huis is dit toch een dag werk.

Het geeft altijd weer een gezellige sfeer, zeker als het dan weer donker wordt.

Net op tijd was ook het nieuwe appartement klaar, zodat we nog een paar dagen tijd hadden om het hele huis weer te poetsen. Dit was ook wel weer nodig. Na elke verbouwing zit het huis van onder tot boven vol met stof.

Het nieuwe appartement is mooi geworden en zeker weer een mooie uitbreiding van aanbod van appartementen.  Het appartement is eigenlijk bedoeld voor 2 volwassenen of een familie met kinderen. Met het gebruik van de slaapbank in de woonkamer, kunnen er zelfs 6 personen slapen.
Hieronder een paar foto’s.

 

Zoals gezegd, we zijn zelf erg tevreden met het resultaat.

De laatste week hadden we zelfs nog even tijd om te genieten van de mooie skipistes en het lekkere weer. We zijn een paar dagen gaan skiën,  het was nog heerlijk rustig en het was een genot om weer boven op de Lofer Alm te zijn.

Nu is het zaterdagmiddag 24 december. Daags voor kerst. Gisteren zijn de eerste wintergasten binnen gekomen en vanavond, als iedereen binnen is, zullen er ongeveer 45 gasten zijn.

Tussendoor heb ik dus even tijd voor dit “jaaroverzicht”.

Vanaf nu zullen we gasten hebben tot begin April, een drukke maar heel gezellige tijd voor ons.

Rest ons alleen nog om iedereen hele fijne kerstdagen te wensen en ik hoop dat ook iedereen van 2017 weer een heel goed en gezond jaar gaat maken.

 

p.s. ik hoop dat de volgende update nu geen jaar gaat duren, maar ik durf niets te beloven.

 

 

 

4 Januari 2016

 

Allereerst, voor iedereen die we nog niet op een andere manier hebben bereikt of gesproken, een heel goed, gezond en gelukkig nieuwjaar toegewenst vanuit Lofer.
Het winterseizoen is intussen in volle gang, de drukke weken rond kerst en oud en nieuw liggen alweer achter ons. Deze eerste weken zijn voor ons altijd hele drukke, maar erg gezellige weken.
Het is een jaarlijks weerzien met vrienden en bekenden, met af en toe ook nieuwe (onbekende) gasten daarbij.
De stemming in huis was weer erg goed, het enige wat we misten was sneeuw.
Waar we normaal de donkere dagen voor Kerst hebben, was het dit jaar alleen maar zonnig en warm!!
Het weer in heel Europa is van slag, zeker in het alpengebied. Waar het normaal in December koud is met vorst en sneeuw, was het nu elke dag warmer dan 10 graden en zonnig. Helaas voor de wintersportgasten lag er nauwelijks sneeuw.
Een slecht begin van het winterseizoen, in ieder geval voor de skiërs. De wandelaars daarentegen konden genieten van de mooie natuur onder bijna lenteachtige temperaturen.

Sinds september is dit weer de eerste berichtgeving.
Zoals toen al aangekondigd, hebben we in de tussentijd flink verbouwd.
Gelukkig waren we op tijd klaar. Hieronder enkele foto’s van de verbouwing.en tussendoor ook even een paar kleine dingen bijgewerkt!

En Trudy maar schilderen…….…..en schilderen……


……en texen (lijkt ook op schilderen).


Maar tussendoor  ´mocht´ ze ook gordijnen maken…..

…voor in de nieuwe woningen, maar ook als vervanging in andere woningen.Maar de verbouwing liep gestaag.

Op 23 november werd Trudy 50 jaar. Omdat we midden in de verbouwing zaten, hadden we het feestje een paar weker later gepland. Maar Trudy wilde deze bijzondere datum echter niet tussen de kwasten en verf doorbrengen.
Omdat ik echter door moest werken om de deadline te halen, heeft ze besloten even een flitsbezoekje aan Nederland te brengen. Op vrijdagavond op de trein gestapt in Bad Reichenhall zodat ze op zaterdagmorgen in Nederland zou zijn.
Zo kon ze weer even familie en vrienden zien en in overleg met Gerda heeft ze op de 23e meteen haar verjaardag gevierd.
Familie en vrienden werden uitgenodigd en ook 2 echte "Sarah's" kwamen onverwacht binnen.

Zo heeft Trudy op haar "echte" datum toch een feestje gevierd, ver van huis. In Lofer hadden Sanne, Tom en ik onszelf op een stukje gebak getrakteerd.
Op dinsdag is ze weer op de trein gestapt, zodat ze woensdag weer verder kon met schilderen. Even de batterij opgeladen.
De laatste weken van de verbouwing verliep goed.

Omdat de eerste sneeuw al in november gevallen was, konden we tussendoor ( in het weekend) ook even lekker gaan skiën.
Een lekkere afwisseling in een periode, waarin je van ´s morgens tot ´s avonds (vaak 7 dagen per week) alleen maar bezig bent met verbouwen.Deze foto is van zondag 6 December 2015, toen lag er al voldoende sneeuw en waren de pistes prima.Natuurlijk was er ook even tijd om te genieten van de zon. Al denk ik dat het op deze foto meer gaat over uitrusten na een (lichamelijk) zware periode.

Omdat we er vanaf dit jaar weer twee appartementen bij hebben, moesten we ook de schoendrogers uitbreiden. Veel ruimte is er niet in de ski-kelder, maar we hebben toch een mogelijkheid gevonden om het systeem uit te breiden. Deze schoendroger is een speciaal soort radiator, aangesloten op het verwarmingssysteem, en speciaal gemaakt voor het drogen van skischoenen.


Dit was eigenlijk het laatste klusje van de verbouwing…………


…………en toen was het gedaan met de rust.
Zoals de meesten wel weten heeft Trudy op 23 november 2015  “Sarah”  ontmoet.
Haar 50-ste verjaardag wilden we niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hadden we een feestje georganiseerd, waarbij we ook een stel vrienden en familie uit Nederland uitgenodigd hebben.
Natuurlijk kon iedereen bij ons overnachten en bij aankomst wilden ze ook even laten zien, dat ze er waren.
Het huis werd versierd, iets wat de mensen in Oostenrijk niet kennen. Het duurde niet lang of iedereen die voorbij kwam, kon zien wat er aan de hand was.
Jammer…………..nu kan Trudy niet meer zeggen dat ze pas 39 is.

Het feest zelf hadden we gepland op zaterdag 12 december. Deze datum hadden we al lang van te voren gepland. Weliswaar enkele weken na Trudy´s  ´echte´ verjaardag, maar eerder zou niet lukken omdat we dan nog eerder klaar moesten zijn met de verbouwing. 12 December was een week voor het begin van het seizoen. In dit weekend hadden we dus tijd en (slaap)plaats voor onze familie en vrienden. Tevens was deze datum een deadline voor de verbouwing en poetsen van het hele huis.
De meeste familie en vrienden wilden na het weekend nog enkele dagen blijven, dus dat paste precies in de aanloop naar het winterseizoen.

Het feest zelf was erg leuk.Er was een Oostenrijks echtpaar aanwezig (zie foto hierboven), die alle gasten op een warm welkom trakteerden.
Ook hadden onze vrienden een schitterende voorstelling in elkaar gezet, waarbij Trudy in het middelpunt stond. Het was echt prachtig gedaan en we hebben heel veel gelachen. Al denk ik dat de makers van de diverse filmpjes en voordrachten bij de voorbereiding en maken hiervan nog meer gelachen hebben. Het was echt hilarisch.
Ook onze Oostenrijkse vrienden vonden het een leuk feest, maar hebben zich vooral verbaast over die ´dwaze´ Nederlanders met hun voordrachten. Iets wat ze hier helemaal niet kennen.Al met al voor ons een zeer leuke avond en we willen dan ook iedereen, die daaraan bijgedragen heeft, hartelijk bedanken.


Maar het feest was niet het enige hoogtepunt in dat weekeinde.
Het gezamenlijk ontbijten, eten en samenzijn gedurende deze dagen was geweldig.
Enkele dagen samenzijn met familie en vele vrienden is vooral voor Trudy enorm genieten.
Hoe mooi Oostenrijk ook is en hoezeer we hier ook van ons leven genieten, het moeten missen van de dagelijkse/wekelijkse omgang met familie en vrienden wordt door Trudy als een enorm gemis ervaren.
Natuurlijk is er via de computer bijna dagelijks contact en zijn we 7 maanden per jaar omgeven door leuke en gezellige gasten, maar Trudy geniet wel heel erg veel van dit soort dagen.
Ook al zal er niet altijd een aanleiding voor zijn, ik denk dat we gewoon door moeten gaan met het organiseren van dit soort feestjes.
Of zoals we wel vaker zeggen: ons leven is hier heerlijk, er moeten alleen wat familie en vrienden naar hier verhuizen om het perfect te maken.Naast feesten en eten was er natuurlijk nog tijd voor de skiërs en wandelaars om te genieten van de dagen in Oostenrijk.Op woensdagmorgen 16 December zijn alle vrienden weer naar huis gegaan en zijn we met de ouders even lekker gaan genieten van een stevig ontbijt bij de bakker.
Nog even napraten over het weekend en even uitrusten van super leuke maar vermoeiende dagen.De eerste gasten komen aan op vrijdagmorgen 18 december en ons huis zal tot na Pasen weer vol zijn met gasten. Een drukke maar wel leuke tijd.

Hieronder nog enkele foto´s van het resultaat van de verbouwingen. We zijn er zelf erg tevreden over. Het zijn twee woningen geworden met een knusse sfeer en een gezellige uitstraling.
Of, zoals Trudy zegt: hier wil ik later zelf wel gaan wonen.

Tegen de gasten die de afgelopen weken al bij ons zijn geweest wil ik zeggen: bedankt voor de gezellige sfeer in huis. Jullie zorgen ervoor dat ook wij genieten van het begin van het winterseizoen.
Iedereen die nog komt deze winter willen we een goede reis toewensen en tot zo.
De volgende update zal wel weer even duren, maar dit zijn jullie wel gewend.
Voor nu: nogmaals een goed 2016 toegewenst en groeten uit Lofer van ons allemaal.